13.07.2022, 17:28

Кулеба в Гаазі запропонує створити спецтрибунал для керівництва Росії

Марина Началова | Всі новини автора

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на конференції у Гаазі запропонує створити Спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності керівництва Росії за агресію проти України.

Кулеба 14 липня візьме онлайн-участь у конференції у Гаазі, присвяченій притягненню РФ до відповідальності за злочини в Україні, передає Час Пік із посиланням на прес-службу МЗС.

"Однією з ключових тем конференції стане створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Це буде центральною темою мого онлайн-виступу. Я закличу учасників перейти від дискусій до конкретних кроків, запропоную опрацювати підписання відповідного міжнародного договору", - наголосив Кулеба.

Міністр нагадав, що на необхідності створення Спеціального трибуналу наголошує Президент України Володимир Зеленський, і таку ідею підтримали ПАРЄ, Європейський парламент, Парламентська Асамблея НАТО та Парламентська Асамблея ОБСЄ. 

"Агресивна війна Росії проти України є найбільшою війною в Європі з 1945 року і створення трибуналу стане належною правовою відповіддю на неї. Це можливість притягнути вище політичне і військове керівництво РФ до відповідальності за вчинення злочину агресії проти України", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, сьогодні у Стамбулі проходять переговори щодо українського зерна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк