17.07.2022, 22:34

Провал на Херсонському напрямку і не тільки: Гончаренко назвав причини звільнення Баканова і Венедиктової

Марина Началова | Всі новини автора

Народний депутат Олексій Гончаренко вважає, що причиною відсторонення голови СБУ Івана Баканова є "здача Херсону".

За словами нардепа, президент Володимир Зеленський звільнив Баканова за провал на Херсонському напрямку, який росіяни захопили за лічені дні.

"За моїми даними, звільнення Баканова більш повʼязане не з вчорашнім затриманням екс-голови СБУ Крима Кулінічем, а з провалом на Херсонському напрямку. Зеленський дуже незадоволений діями СБУ і тим, що саме співробітники СБУ злили мінні поля для проходу росіян з Криму.
Ну і, звісно, ситуація з Єрмаком. Єрмак з самого початку намагався змістити Баканова", - пише Гончаренко у соцмережах.

Він звернув увагу, що Баканова звільнили по статті 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ, яка свідчить: Невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що спричинило людські жертви або інші тяжкі наслідки або створило загрозу наступу таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов'язків».

"Перекладаю: за здачу Херсону", - зазначив Гончаренко.

За словами депутата, по генпрокурору Ірині Венедіктовій ситуація складніша.

"Зеленський нею був задоволений. Але тут вже руку доклав Олег Татаров. ЄС та США фактично змушують Банкову призначити голову САП. І тут потрібен на «100% свій генпрокурор». Тому вирішили зупинитись на тому, хто все підписував і не лягав на лікарняний чи не їздив у відпустки", - заявив Гончаренко.

Як повідомлялося, увечері 17 липня на сайті президента були оприлюднені укази про відсторонення Баканова і Венедиктової.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк