04.08.2022, 08:59

Димова завіса, - Кулеба про заяви щодо готовності Кремля до мирних переговорів

Дмитрий Кулеба / Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що заяви про готовність до мирних переговорів з Україною з російського боку є "димовою завісою".

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, РФ і надалі "зосереджена на війні". Про це він написав пізно ввечері 3 серпня у Twitter, повідомляє Час Пік.

"Немає нічого більш цинічного, ніж те, що поплічники Путіна говорять, що Росія готова до мирних переговорів. Цю "готовність" ми чуємо і бачимо щодня: артилерійські удари, ракетний терор проти мирного населення, масові звірства. Росія залишається зосередженою на війні, все інше – лише димова завіс", – заявив Кулеба.

Раніше в інтерв'ю німецькому телеканалу N-tv екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив, що, перебуваючи у Москві зустрічався з президентом РФ Путіним й дізнався, що "Кремль хоче досягти переговорного рішення" щодо війни в Україні.

"Однією рукою Росія підвищує градус терору новими варварськими злочинами, іншою – запрошує до капітуляції. Шредер – знаний глашатай імперії й голос при російському царському дворі. Якщо Москва хоче діалогу, – м’яч на її полі. Спочатку припинення вогню й відведення військ, потім – конструктив", – відреагував на заяву Шредера радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк