07.08.2022, 22:03

Зеленський: Псевдореферендумами окупанти закриють для себе будь-яку можливість переговорів

Марина Началова | Всі новини автора

Якщо російські окупанти вдадуться до псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях, цим вони закриють для себе можливості для переговорів.

Про це говорив президент Володимир Зеленський у відеозверненні увечері 7 серпня, передає Час Пік.

"Щотижня з’являється дедалі більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендумів у зайнятих ними районах півдня нашої держави. Хочу сказати дуже просту річ: усі, хто допомагатиме окупантам хоч якось реалізувати цей їхній намір, відповідатимуть. Відповідатимуть перед Україною", - заявив президент.

За його словами, окупантам рано чи пізно знадобляться переговори, але "референдумами" вони закриють для себе таку можливість.

"Позиція нашої держави залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській стороні однозначно будуть потрібні в певний момент", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський у розмові з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем закликав запровадити санкції на російську атомну галузь і ядерне паливо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: