23.08.2022, 12:08

"Або вдалий наступ, або ви нам не цікаві": Росія поставила ультиматум своїм маріонеткам з "ЛДНР"

Ольга Ранська | Всі новини автора
лнр

До кінця вересня стоїть завдання повністю взяти кордони "ЛДНР" – такі плани озвучили у Кремлі для своїх ставлеників на Донбасі. При цьому прозоро натякаючи на те, що якщо прорив не вдасться, то про жодні "приєднання" до Росії мови бути не може.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook блогер Savelyi Vasserman, передає Час Пік.

За словами автора, такі розмови поки ведуться кулуарно, проте загальна інформація вже "просочується" через окремі джерела.

"Наше джерело в апараті голови ЛНР повідомляє, що в Кремлі дали зрозуміти республікам, що до кінця вересня треба повністю взяти кордони ЛДНР силами народних міліцій (ЗС РФ допомагатимуть, але прорив і атаки будуть власними силами", - пише Vasserman.

При цьому на південному напрямку кремлівські куратори поки що ставлять "хрест", готуючи основний наступ саме на Донбасі:

"На Півдні (Запорізька, Херсонська, Одеська і поготів) поки що ставлять "хрест", там завдання стримувати ЗСУ, тому відправляють живу силу (втрат багато) та важке озброєння для стримування. Зараз основні сили перекинуті на південь. Масово готують для наступу лише на Донбасу РФ перед осінню важливо створити кулак (силами ЛДНР) і відбити великий шматок території та великий населений пункт, утримавши його мінімум протягом місяця або двох", - повідомляє автор.

Причому команду озвучено в ультимативній формі, інакше жодного відновлення за захоплених територіях "республіканцям" не світить:

"РФ ставить кулуарно ультиматум місцевим елітам: чи вдалий наступ, чи ви нам нецікаві. Ні референдумів, ні входження до РФ, ні відновлення. Буде все, як і було всі попередні вісім років, але тепер по всій новій лінії фронту. Росії вже все одно: всі санкції введені, нічого нового не буде... Така собі буде Абхазія, Придністров'я, ЛДНР... але масштабніша. Цього достатньо, щоб впливати на Україну та умовний Захід. Все інше надто дорого. А як буде відкат назад, то планів немає взагалі. Зрозуміло чому - таке вголос ніхто з росіян сказати не має права, тому і планів немає", - робить висновок блогер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "ЛНР" оголосили про початок "загальної мобілізації", яка розпочнеться вже 1 вересня. Планується набирати як власників паспортів РФ і "ЛНР", так й інше чоловіче населення віком від 18 до 65 років.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк