23.08.2022, 13:52

Казахстан висловив протест українському послу через слова про вбивства росіян

Марина Началова | Всі новини автора

Посол України в Казахстані Петро Врублевський заявив, що Збройні сили України намагаються вбити якомога більше росіян задля захисту держави.

Про це він сказав інтерв'ю казахському блогеру Діасу Кузаїрову, передає Час Пік.

Відповідаючи на запитання про ситуацію в Україні, Врублевський заявив, що українці намагаються вбити якомога більше росіян.

"Намагаємося вбити якнайбільше їх. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям. Ось і все", - сказав посол.

Цими словами обурилися в уряді Казахстану. Міністерство закордонних справ країни викликало Врублевського, щоб висловити протест.

Вчора у МЗС Казахстану відбулася зустріч заступника голови відомства Єрмухамбета Конуспаєва з послом України Врублевським.

"Під час зустрічі Послу висловлено протест у зв'язку з його висловлюваннями в інтерв'ю 21 серпня ц.р. казахстанського блогера Діаса Кузаїрова. Казахстанською стороною висловлено позицію про неприйнятність та несумісність подібних заяв з діяльністю посла іноземної держави. Такі дії не повинні завдавати шкоди дружнім відносинам між державами", - йдеться в офіційному повідомленні МЗС Казахстану.

Тим часом президент Польщі Анджей Дуда знову приїхав до України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: