06.10.2022, 11:59

Путін хоче перекласти провину за поразку в війні на Шойгу - ISW

война в Украине

Успішний український контрнаступ на півночі Харкова ще не завершився й зараз просувається до західної частини Луганської області. Президент РФ Володимир Путін готує основу для звільнення міністра оборони Сергія Шойгу, перекладаючи на нього провину за поразку у війні.

Невдоволення росіян частковою мобілізацією, масова втеча чоловіків з країни, великі втрати, ймовірно, змушують Путіна звинувачувати Міністерство оборони РФ й, зокрема, міністра оборони Сергія Шойгу у невдачах на фронті. Про це у звіті за 5 жовтня ]]>повідомляє ]]>американський Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Путін своїм указом від 5 жовтня відклав мобілізацію всіх студентів, у тому числі заочників та магістрантів, і публічно заявив, що Міноборони не внесло своєчасних змін до нормативно-правової бази та вимагає внести корективи.

Глава Кремля, схоже, налаштовує Шойгу на те, щоб він узяв на себе провину через невдачу в Україні.

На думку аналітиків ISW, Путін утримуватиметься від звільнення Шойгу стільки, скільки зможе, щоб продовжувати звинувачувати його у військових невдачах та заручитися підтримкою інших груп, насамперед серед силовиків.

"Той, хто змінить Шойгу, повинен буде взяти на себе відповідальність за невдачі, які відбудуться після початку його перебування на посаді. Путін вже працює над поліпшенням своєї підтримки серед націоналістично налаштованих блогерів та силовиків, таких як Пригожин і Кадиров", - йдеться у звіті ISW.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк