11.10.2022, 07:18

ООН відхилила пропозицію РФ про таємне голосування щодо засудження "референдумів" в Україні

Генеральная Ассамблея ООН / © evreimir.com

Генеральна Асамблея ООН проголосувала за відхилення пропозиції РФ провести таємне голосування щодо проєкту резолюції, яка засуджує російські "референдуми" та спробу незаконної анексії територій України.

Генасамблея ООН 107 голосами "за" (зі 193) вирішила провести публічне, а не таємне голосування щодо проєкту резолюції, яка засуджує російські "фальшиві референдуми" та "спробу незаконної анексії". Про це ]]>пише ]]>Reuters, передає Час Пік.

Тільки 13 країн виступили проти, ще 39 країн утрималися, а решта, включаючи Росію та Китай, не голосували.

Одинадцята надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН 10 жовтня розпочне дебати щодо розгляду проєкту резолюції про невизнання псевдореферендумів на тимчасово захоплених РФ територіях України.

Проєкт резолюції Генасамблеї ООН закликає держави не визнавати дії РФ й підтверджує суверенітет та територіальну цілісність України.

Засідання розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (22:00 за Києвом). Голосування може відбутися 12 жовтня, оскільки бажання взяти участь у дебатах виявили близько 70 країн.

Нагадаємо, Росія лобіює таємне голосування резолюції з засудженням анексії українських територій на Генеральній Асамблеї ООН, стверджуючи, що можуть виникнути проблеми, якщо позиції буде виражено публічно.

Зазначимо, що проєкт резолюції Генасамблеї ООН закликає держави не визнавати дії РФ та підтверджує суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк