12.10.2022, 08:31

"Режим Путіна втратив свій шанс": У МЗС України відреагували на заяву Лаврова про "мирні переговори"

Сергей Лавров

Режим Путіна втратив свій шанс на переговори. З терористами переговори не ведуть. Це загальна світова практика.

Україна вестиме переговори з Росією за іншого російського президента. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, повідомляє Час Пік.

Його слова стали відповіддю на заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, які він зробив під час інтерв'ю каналу "Росія 1" 11 жовтня.

Лавров заявив, що президенту України Володимиру Зеленському доведеться вести переговори про мир, якщо "накажуть йому з Вашингтона, з Лондона".

"Він як заборонив сам собі, так потім і забуде про це, дивлячись в якому настрої він зранку встане і чим займатиметься. Ну чи накажуть йому з Вашингтона, з Лондона. Скаже: "Є!" І придумає, як все це пояснити, щоб не втрачати обличчя", - цитує Лаврова пропагандистське видання "РІА Новини".

У МЗС України прокоментували заяву глави МЗС РФ.

"Інтерв‘ю Лаврова на «Россия 1» демонструє безпорадність російської дипломатії. Ставши нерукоподаваним за кордоном, главі МЗС РФ не залишилося нічого, окрім як відпрацьовувати роль пропагандиста для внутрішнього споживача...

Зі всього сказаного в інтерв’ю на реагування заслуговують лише чергові випади на адресу Президента України. Як не намагається російська верхівка, а зламати волю українського лідера не може. Біситься від своєї слабкості, тому і поширює нісенітниці про "вказівки" із Вашингтона та Лондона...

А на Лаврова чекає попереду іще багато інтерв‘ю - в Гаазі, Бучі, Маріуполі або в іншому місті, яке буде визначене як місце проведення трибуналу над російськими воєнними злочинцями", - написав речник МЗС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк