17.10.2022, 21:05

Представники МКЧХ проігнорували прохання України прибути на лінію зіткнення

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не прибули на лінію розмежування з тимчасово окупованою територією, де на них чекала українська делегація.

Про це повідомив у соцмережі Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Час Пік.

"Я, як Омбудсман спільно з народними депутатами України прибули на межу з тимчасово окупованою територією. Цей візит ми планували здійснити разом із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, для того, щоб спонукати його домогтися від Росії доступу до Оленівки і відвідати українських військовополонених. Попри наш заклик і готовність забезпечити таку поїздку, МКЧХ ми не побачили", - заявив Лубінець.

Він наголосив, що росіяни продовжують катувати українських героїв під мовчання міжнародних організацій.

"Ми не вимагаємо надможливого. Ми хочемо, щоб речі називалися своїми іменами - Україна допускає МКЧХ до російських військовополонених, а Росія не допускає МКЧХ до українських військовополонених. Росіяни катують і вбивають українських військовополонених, а Україна дотримується норм Женевських конвенцій", - заявив Уповноважений.

"Якщо організація не виконує поставлені перед нею цілі і своїм мовчанням підіграє агресору злочинцю - вона повинна бути ліквідована", - зазначив Лубінець.

Як повідомлялося, сьогодні з ворожого полону звільнили більше сотні українських жінок.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: