23.10.2022, 08:38

Країни G7 засудили викрадення Росією керівництва та персоналу Запорізької АЕС

Страны G7 осудили похищение РФ руководства и персонала Запорожской АЭС

Країни "Великої сімки" засудили викрадення Росією керівництва та персоналу Запорізької атомної електростанції та закликали до негайного повернення Україні повного контролю над станцією.

Група G7 (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) засудила викрадення Росією керівництва ЗАЕС та закликала до негайного повернення Україні повного контролю над станцією. Офіційна заява G7 ]]>оприлюднена ]]>на сайті Федерального міністерства закордонних справ, повідомляє Час Пік.

G7 висловили глибоке занепокоєння загрозами захоплення та мілітаризації Росією ЗАЕС, засудили викрадення агресором керівництва та персоналу електростанції та будь-які форми тиску на її працівників.

"Ми засуджуємо повторне викрадення Росією керівництва та персоналу Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС)…

Ми закликаємо Росію негайно повернути повний контроль над ЗАЕС її законному суверенному власнику - Україні, вивести весь російський персонал з об'єкту та припинити будь-які спроби необачно та небезпечно передати ЗАЕС під російське управління, що може ще більше поставити під загрозу її безпечну та надійну роботу...

Ці дії ще більше підривають ядерну безпеку ЗАЕС, позбавляючи ключовий персонал можливості виконувати свої функції. Ми рішуче відкидаємо ці безрозсудні, жорстокі та небезпечні дії та вимагаємо негайного звільнення затриманих", - йдеться у заяві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: