02.11.2022, 10:51

"Перший випадок в історії": Українці подали позов до Високого суду Лондона проти Пригожина та ПВК "Вагнер"

Украинцы подали иск в Высокий суд Лондона против Пригожина и ЧВК "Вагнер"

Група українців уповноважила британську юридичну фірму "McCue Jury & Partners" подати позов до Високого суду Лондона проти російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" та наближеного до Путіна російського олігарха Євгена Пригожина, який є засновником цього угрупування бойовиків.

Позов, поданий до Високого суду Лондона, ґрунтується на незаконній змові між Пригожіним, ПВК "Вагнер" та військовою машиною Путіна з метою тероризування українського народу з використанням незаконних коштів. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті британської юридичної компанії "McCue Jury & Partners", передає Час Пік.

"1 листопада 2022 року ми надіслали лист-припис Євгену Пригожину, як персонально, так і в якості глави ПВК "Вагнер", повідомивши його про позов, що готується, про відшкодування шкоди за роль ПВК "Вагнер" в тероризуванні українського цивільного населення під час конфлікту, що триває", - йдеться у повідомленні.

За словами старшого партнера McCue Jury & Partners Джейсона МакКью, позов було подано групою українських біженців, які нині проживають у Великій Британії. При цьому він також символічно представляє усіх українців, які зазнали втрат в результаті війни.

Бойовики ПВК "Вагнер" та її засновник Пригожин звинувачуються в масових убивствах, тортурах, тероризмі, довільних затриманнях і насильницькому переміщенні цивільного населення.

"За нашими даними, це перший випадок в історії, коли проти приватної військової компанії було подано позов за використання тероризму та змову з державою-ізгоєм, яка її фінансує, з метою ведення незаконної війни", - стверджують британські юристи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк