16.11.2022, 07:14

Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета: МЗС викликає посла РФ для пояснень

Польша официально подтвердила, что на ее территории упала российская ракета

Польща офіційно підтвердила, що її території впала ракета російського виробництва. Міністерство закордонних справ Польщі викликало для пояснень посла РФ.

На територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу в МЗС Польщі викликано посла РФ. Про це йдеться у заяві прес-секретаря МЗС Польщі Лукаша Ясіни, ]]>опублікованій ]]>на сайті уряду, повідомляє Час Пік.

"15 листопада 2022 року з боку збройних формувань рф тривав черговий багатогодинний масований обстріл всієї території України та її критичної інфраструктури. О 15:40 у селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва, через яку загинули двоє громадян Республіки Польща", - йдеться у повідомленні спікера міністерства Лукаша Ясіни.

У відомстві зазначили, що у зв'язку з цією подією міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау викликав посла РФ Сергія Андрєєва в МЗС й вимагав негайних докладних пояснень.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що Польща запросила міжнародних експертів з метою з'ясування обставин падіння ракет. Президент Польщі Анджей Дуда скликав на 16 листопада засідання РНБО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк