16.11.2022, 19:00

"Ми маємо на це право": Зеленський вимагає участі України у розслідуванні ракетного інциденту у Польщі

зеленский

По території Польщі вдарила не українська ракета, не уламок, а російська. Україна має брати участь у розслідуванні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами в ефірі телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Це серйозна історія. Я навіть не сумніваюся в доповіді вечірній мені особисто від командувача Повітряних сил до Залужного. Я не сумніваюся, що це була не наша ракета або не наш ракетний удар. Я не маю сенсу їм не довіряти. Я з ними війну пройшов", - сказав Зеленський.

За його словами, всю ніч йшли розмови з лідерами різних країн.

"Домовилися не розголошувати, але тим не менш у мене проста позиція: а можна допустити Україну на місце? Це справедливо? Чесно? Я вважаю, що ми маємо на це право. Поки слідство не завершилося, можна не говорити остаточні висновки? Загалом у слідчій групі ми маємо право бути? Напевно. Відповідно до будь-яких норм. Тим більше, що ми всі партнери. Далі, отримати факти наявності будь-яких доказів від партнерів ми маємо право? У закритому режимі... Це не жарти, зовсім. Ми можемо це отримати на рівні наших органів, розвідок, МВС, МЗС… Ми нічого не отримали… Я впевнений, що ми повинні бути залучені до розслідування і будемо… Якщо це було використання нашої ППО, то я хочу цих доказів… Якщо не дай бог цей уламок вбив людей, то треба вибачитися. Але спочатку слідство, доступ, дані, які у вас є", - зазначив глава держави.

Зеленський, не виключив, що на територію Польщі міг відлетіти уламок ракети. Однак, судячи з масштабів руйнувань, йдеться не про уламки.

"Я вважаю, що це була російська ракета. Я так вважаю, згідно з довірою до доповіді військових", - наголосив президент.

Читайте також: Дуда прокоментував інцидент з падінням ракети в Польщі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк