18.11.2022, 14:38

Австралія вимагає від РФ видати засуджених у справі MH17

Австралия требует от РФ выдать осужденных по делу MH17

Австралія вимагає від РФ видати трьох осіб, визнаних винними в аварії пасажирського Boeing 777 компанії "Малайзійські авіалінії", збитого ракетою в небі над Донбасом у липні 2014 року.

Світ знає, що Росія "приховує вбивць" пасажирів літака авіакомпанії Malaysia Airlines. Про це 18 листопада заявила міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Вонг зазначила, що відмова Росії від видачі засуджених викриває президента РФ Володимира Путіна.

"Ми закликаємо Росію видати засуджених, щоб ті могли постати перед судом за свої жахливі злочини...

Ми хотіли б сказати Росії: світ знає, що ви приховуєте вбивць, і це дещо говорить про вас, пане Путіне", - сказала Вонг.

За її словами, вирок окружного суду Гааги у справі про знищення літака рейсу MH17 підтверджує, що Росія відповідальна за цю катастрофу.

"Жодне ухилення, заплутування або дезінформація з боку РФ не допоможуть їй уникнути цього факту", - підкреслила Вонг.

Нагадаємо, суд Гааги 17 листопада ухвалив вирок у справі про загибель Boeing-777 рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній", який було збито влітку 2014 року в небі над Донецькою областю. Трьох терористів засуджено до довічного ув'язнення, вони мають виплатити позов у ​​розмірі 16 мільйонів євро.

У МЗС РФ назвали суд у Гаазі некомпетентним. Видавати засуджених росіян у РФ не мають наміру, посилаючись на те, що російська конституція забороняє прямо видавати своїх громадян іноземним державам.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк