19.11.2022, 14:30

"Провокаційне рішення": МЗС РФ обурено через заборону Лаврову брати участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ

Сергей Лавров

Міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову заборонили в'їзд до Польщі для участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке має відбутися 1-2 грудня у місті Лодзь.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та інші члени російської делегації не зможуть взяти участь у засіданні ОБСЄ у польському місті Лодзь. Цю інформацію представник МЗС Польщі Лукаш Ясіна підтвердив AFP, повідомляє Час Пік.

Першим про те, що Польща, яка головує в ОБСЄ, заблокувала участь РФ у засіданні СМЗС, повідомив у Twitter журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Варшава вирішила заборонити в'їзд міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова у Польщу на міністерську зустріч ОБСЄ в Лодзі 1-2 грудня. Росія відповіла гнівним листом на адресу ОБСЄ", - написав Йозвяк.

У російському міністерстві закордонних справ опублікували цілу заяву щодо недопущення Лаврова до засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ

"Рішення Польщі, що є Чинним головою ОБСЄ, відмовити міністру закордонних справ Російської Федерації С.В.Лаврову в участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у м.Лодзь 1-2 грудня ц.р. безпрецедентно та провокаційно...

Неприйнятний випад проти Росії у контексті ради міністрів закордонних справ - кульмінація всього «антиголовування» Польщі в Організації. Польська влада не дає Організації повноцінно виконувати свої функції: спочатку заблокувала можливість участі російських парламентарів в осінній сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ (Варшава, 24-26 листопада), тепер грубо обмежила права нашої делегації на міністерській зустрічі", - йдеться в заяві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк