24.11.2022, 07:45

Сайт Європарламенту зазнав кібератаки після визнання РФ державою-спонсором тероризму

Сайт Европарламента подвергся кибератаке

Сайт Європарламенту зазнав кібератаки після того, як Європейський парламент схвалив резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Веб-сайт Європарламенту зазнав кібератаків, відповідальність за яку взяли на себе проросійські хакери, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Це сталося невдовзі після того, як європейські законодавці 23 листопада схвалили резолюцію, яка називає РФ державою-спонсором тероризму.

Відповідальність за потужну кібератаку взяло на себе прокремлівське угруповання. Про це повідомила голова Європарламенту Роберта Метсола.

"Європейський парламент знаходиться під потужною кібератакою. Відповідальність за те, що сталося, взяло на себе прокремлівське угруповання.

І це після того, як ми проголосили Росію державою-спонсором тероризму. Моя відповідь: Слава Україні!", - написала Метсола у Twitter.

Вона зазначила, що ІТ-фахівці протистоять атаці та захищають систему Європарламенту.

Нагадаємо, 23 листопада Європейський парламент ухвалив резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму. Резолюцію підтримало 494 європарламентарів, 58 були проти, 44 – утрималися від голосування.

Європейська народна партія (ЄНП) закликала ЄС розробити правову базу, яка забезпечила б запровадження санкцій проти РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк