25.11.2022, 17:15

Зеленський закликав обмежити ціну на російську нафту на рівні 30 доларів за барель

Марина Началова | Всі новини автора

Світова спільнота говорить про обмеження ціни на російську нафту на рівні в 60 чи 70 доларів, але таке обмеження недостатнє.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників міжнародного симпозіуму «Європейська ідея», передає Час Пік.

Він зазначив, що цьогоріч Європа нарешті здійснює енергетичне роззброєння Росії. Залежність континенту від російських енергоресурсів почала зменшуватися, а має повністю зникнути. І один із ключових інструментів – це обмеження російських заробітків від експорту ресурсів.

"У Європі та у світі вже почали говорити про запровадження прайскепів, тобто про примусове обмеження ціни російської нафти. І звучать слова про рівень нібито в 60 чи 70 доларів. Безперечно, такі слова – це піддавки. Більше схоже на намагання щось зобразити, а не щось зробити.

І я вдячний нашим польським і балтійським колегам за їхні пропозиції – цілком слушні. Обмеження ціни на рівні до 30 доларів за барель видається більш слушною пропозицією, і я дякую, що така пропозиція пролунала й захищається. Зараз час, щоб забезпечити й таке досягнення Європи", - заявив Зеленський.

Дивіться ще: ЗМІ опублікували нові знімки пошкоджень "Північного потоку-2"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк