29.11.2022, 16:01

Угорщина блокує участь України у засіданнях НАТО

Венгрия блокирует участие Украины в заседаниях НАТО

МЗС України підтвердило, що участь міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в офіційній зустрічі глав МЗС країн НАТО відбулася у форматі окремої зустрічі, а не у рамках Комісії Україна-НАТО через вето Угорщини.

29-30 листопада у столиці Румунії Бухаресті відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, де, серед іншого, обговорюється й ситуація в Україні. Однак глава МЗС Дмитро Кулеба потрапити на офіційну сесію не зміг через позицію Угорщини з цього питання. Про це пише видання ]]>Financial Times]]>, передає Час Пік.

У рамках зустрічі дипломати обговорюють шляхи розширення допомоги Україні.

Угорщина виступила проти участі глави МЗС України Дмитра Кулеби в офіційній сесії, тож український міністр вимушено зустрічався з колегами за окремою вечерею.

Дмитро Кулеба обговорить разом із колегами подальшу військову допомогу нашій державі, а також відновлення енергетичної інфраструктури України.

"Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО вище за рівень послів, починаючи з 2017 року. Щоб формально подолати угорське вето, генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг організує окрему зустріч міністрів закордонних справ НАТО та України", - зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк