03.12.2022, 07:51

Українська армія - одна з найкращих у світі, - Борель

фото з Twitter

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав українську армію однією з найкращих у світі.

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав українську армію, яка понад дев'ять місяців бореться з повномасштабним вторгненням РФ, однією з найкращих у світі. Про це голова дипломатії ЄС написав 2 грудня у своєму Twitter, повідомляє Час Пік.

"Українська армія - одна з кращих у світі. Вони зарекомендували себе. Україна пручається, відбиваючись від російської агресії, яка намагається жорстоко загнати країну в темряву та холод", - написав Боррель.

Він показав фото, зроблене під час зустрічі з українськими воїнами на полігоні місії ЄС для ЗСУ у Польщі.

Борель відвідав полігон, де навчаються українські військовослужбовці в рамках місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine). Він повідомив, що місія дозволить навчити 15 тисяч українських військових й коштуватиме бюджету ЄС 100 млн євро. До теперішнього часу навчання вже проходять 1,1 тис. солдатів та офіцерів.

Голова дипломатії ЄС також повідомив, що Євросоюз надасть додатково 16 млн євро, які витратять на обладнання для навчання. Крім того, Норвегія, яка не входить до ЄС, надасть 50 млн євро для підтримки місії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк