04.12.2022, 15:00

Гарантії безпеки для РФ: Данилов жорстко відреагував на заяву Макрона

Леся Матвеева | Всі новини автора
Алексей Данилов

Президент Франції Еммануель Макрон вперше з початку війни в Україні публічно висловив ідею щодо надання "гарантій безпеки" для РФ. В Україні жорстко відреагували на заяву Макрона.

Гарантувати слід безпеку світу від Росії. Єдина запорука того, що РФ більше не нападатиме на інші країни, полягає у повній денуклеаризації та демілітаризації держави-агресора. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов, передає Час Пік.

Нагадаємо, "гарантії безпеки" для РФ були топ-темою перед повномасштабним вторгненням в Україну. Тоді США та союзники намагалися всіляко перешкодити планам Кремля здійснити напад на Україну.

Тепер офіційний Київ обурений розмовами про те, що держава-терорист замість трибуналу може отримати підписання будь-якої угоди з "гарантіями".

Данилов нагадав, що Росія вбила тисячі українців у ході своєї жорстокої та неспровокованої війни проти України.

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з рф і рукостискання? Українська кров на руках путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився.

Питання – гарантувати безпеку світу від т.зв. росії, а не навпаки.

Досвід Будапешту вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо.

Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. росія – краща гарантія миру для Європи та світу.

P.S. Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", - відреагував Данилов на заяву Макрона.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк