07.12.2022, 07:40

Угорщина заблокувала виділення Україні нового траншу від ЄС у розмірі 18 млрд євро

Венгрия заблокировала выделение Украине нового транша от ЕС

Офіційний Будапешт реалізував свою загрозу виступити проти фінансової підтримки України на зустрічі міністрів фінансів ЄС у Брюсселі. Угорщина заблокувала виділення Україні нового траншу від Євросоюзу у розмірі 18 млрд євро.

Під час засідання Євроради 6 грудня країни-члени ЄС не змогли повністю узгодити пакет фінансової допомоги для України, який передбачає надання кредитної підтримки у розмірі до 18 млрд євро у 2023 році, повідомляє Час Пік із посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Причиною безрезультатного завершення переговорів представників країн ЄС є позиція угорського уряду. Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга повідомив, що країна проти поправок до фінансового законодавства.

"Дуже шкода, що сьогодні ми не ухвалили рішення щодо необхідної фінансової допомоги для України, що ми не можемо висловити свою солідарність із нею фінансово. Відповідальність за це несе Угорщина", - сказав глава Мінфіну ФРН Крістіан Лінднер.

За його словами, тепер перед Радою ЄС постає завдання, якнайшвидше домовитися, щоб отримати можливість задіяти для допомоги Україні необхідні їй кошти.

Нагадаємо, новий пакет фінансової допомоги Україні, який погодили з Єврокомісією 26 країн-членів, було схвалено Європарламентом у листопаді. Крім надання довгострокових кредитів на пільгових умовах, пакет передбачає відновлення України після закінчення бойових дій та допомогу в ремонті зруйнованої інфраструктури.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк