14.12.2022, 09:56

Україна потребує потужної міжнародної підтримки - Генсек ООН

Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерриш

Масштаби руйнувань в Україні вимагають потужної підтримки з боку міжнародної спільноти, яка виходить далеко за межі гуманітарної допомоги. В ООН заявили, що всі великі українські електростанції та системи електропередачі постраждали від російських ракетних атак.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи в Парижі на Міжнародній конференції "Солідарність з українським народом", заявив, що 10 млн споживачів в Україні, включаючи сім'ї, підприємства, лікарні та школи, залишилися без доступу до електрики. На відновлення серйозно зруйнованих будинків, джерел засобів для існування та життєво важливої інфраструктури підуть роки. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті ООН, передає Час Пік.

За його словами, за кілька місяців на критично важливі об'єкти доставлено 400 генераторів. Ще тисячі генераторів закуповуються та надходять до України. Гуманітарні організації надали допомогу, пов'язану з підготовкою до зими, понад 630 тисячам мирних українців. Однак, як зазначив Гутерріш, "все це – крапля у морі".

"Війна в Україні - це безперервний гуманітарний кошмар. З кожним днем стає дедалі гірше, температура падає...

Масштаби руйнувань по всій країні вимагають потужної підтримки з боку міжнародного співтовариства – далеко за межами гуманітарної допомоги.

Ми повинні інвестувати у відновлення та реконструкцію України, щоб запобігти перетворенню нинішньої кризи на бідність, голод і злидні для мільйонів українців.

І ми повинні працювати разом, щоб створити умови для встановлення миру відповідно до Статуту Організації Об'єднаних Націй та міжнародного права", - заявив Гутерріш.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк