25.12.2022, 18:53

"Навіть орки не воювали проти жінок і дітей": Данілов просить українців не називати росіян "орками" та "свинособаками"

Віктор Білий | Всі новини автора

Секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов вважає, що українцям не варто надто захоплюватися вживанням нових термінів – "орк, русня, свинособаки".

Про це він написав у Фейсбуку, передає Час Пік.

"Нам, напевно, не варто надто захоплюватися вживанням нових термінів – орк, русня свинособака… Не треба розмивати образ ворога, так би мовити", - зазначив він.

Данилов нагадав, що актори, які грали орків у фільми "Володар кілець", ще навесні виступили проти того, щоб їх ставили в один ряд з росіянами, вважаючи таке порівняння недоречним. Адже навіть орки не воювали проти жінок та дітей.

Тим більше образливе таке порівняння для собак і ні в чому не винних свиней, які до того ж як виявилося, набагато охайніші за російських окупантів.

На думку Данилова, краще писати й одразу документувати для історії: "рускій", "росіянин", "росія" – вбив, напав, пограбував, зґвалтував, зруйнував, збрехав.

"Щоб назавжди закарбувалося в українській історичній пам'яті, який саме народ несе повноту колективної відповідальності за криваву війну, і щоб нам не забути ніколи всю гидоту російського "братства", - вважає секретар РНБО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: