27.12.2022, 09:25

Лавров заявив, що у США погрожують ліквідувати президента Путіна

Марина Началова | Всі новини автора
Сергій Лавров

Голова МЗС Росії Сергій Лавров відреагував на статтю Newsweek, у якій із посиланням на джерела йшлося про можливу "радикальну" реакцію США на застосування Москвою ядерної зброї. 

Про це сьогодні повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік

В інтерв'ю ТАРС Сергій Лавров заявив, що "деякі заяви представників Міноборони США можна розцінювати як загрозу для Росії та президента Володимира Путіна"

За словами Лаврова, деякі «неназвані офіційні особи» з Пентагону фактично пригрозили завдати Кремлю «обезголовлюючого удару». "По суті, йдеться про загрозу фізичного усунення голови російської держави", - вважає він.

Лавров не уточнив, кого саме має на увазі. Однак наприкінці вересня у журналі Newsweek вийшла стаття, автори якої повідомляли з посиланням на військові джерела, що США розглядають можливі варіанти відповіді у разі застосування Росією ядерної зброї. Один із них, за словами співрозмовників, має на увазі «обезголовлюючий удар» по Кремлю.

Голова російського МЗС заявив, що ті хто виношує такі ідеї мають дуже добре подумати про можливі наслідки подібних планів, маючи на увазі "карибську кризу 2.0". У російському посольстві, коментуючи статтю Newsweek, висловили сподівання, що «подібні погрози не відображають офіційну позицію військового відомства США».

Читайте також: Лавров знову закликав здійснити демілітаризацію України «подобру-поздорову»

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк