01.03.2023, 22:11

"Генерал Мороз" зрадив Росію: Кулеба назвав 5 головних поразок Кремля під час війни

Ольга Ранська | Всі новини автора
Кулеба

Сьогодні, 1 березня, з початком метеорологічної весни Росія зазнала чергової великої поразки з дня повномасштабного вторгнення на територію України в лютому 2022 року, оскільки українці безнапасно пережили путінські страшилки про те, що цієї зими країна замерзне.

"1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення  Україна перемогла його зимовий терор".

Так сьогодні написав у Facebook міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Час Пік.

"Нам було холодно і темно, але ми були незламні. Разом з нами пліч-о-пліч стояли партнери із своєю допомогою. Переміг і ЄС, який всупереч московському реготу також не замерз без російського газу", – зазначив голова української дипломатії та порадив Росії "задихнутися своїм газом і подавитися своїми ракетами".

Політик наголосив, що раніше, у попередні місяці війни, Україна вже здобула чотири інші важливі перемоги над Росією.

  • Перша поразка була тоді, коли ми з перших хвилин наступу не дали Путіну паралізувати нас страхом.
  • Друга – коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде.
  • Третьої поразки ми завдали РФ на дипломатичному фронті: світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.
  • Четверта поразка – втрата Росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України.

"До остаточної перемоги ще важкий шлях. Але ми з вами вже знаємо як перемагати. Маємо щодня працювати на неї та вірити в Україну", – підсумував міністр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: