29.04.2023, 14:23

Процедуру реєстрації місця проживання спростили: деталі

Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сьогодні підписав закон про спрощення процедури реєстрації місця проживання для осіб, житло яких розташоване на тимчасово окупованій території або на територіях, де ведуться (велися) бойові дії.

Про це ]]>повідомив]]> омбудсман Дмитро Лубінець, передає Час Пік.

Повідомляється, що закон сприятиме захисту прав громадян України та спростить їхній доступ до державних послуг. Також він встановлює спрощену процедуру і для дітей. Тепер люди зможуть зареєструвати місце нового проживання без зняття з реєстрації місця попереднього проживання.

"Такі особи можуть оформити, обміняти документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документи, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, вклеїти фото при досягненні відповідного віку в паспорт громадянина України, звернувшись до центрального органу виконавчої влади,  що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції)", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що місцем проживання дитини буде вважатись місце, де проживає той, з ким вона мешкає. Якщо законні представники дитини зареєстровані за різними адресами, то подається заява одного з них.

Нагадаємо, що нещодавно Кабмін України вніс зміни до постанови “Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників”, згідно з яким радянську символіку заборонили на номерних знаках.

Читайте також: Про що Зеленський говорив з президентом Китаю по телефону: головні заяви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: