14.05.2023, 15:53

Найбільший пакет допомоги, напади на Росію та готовність до контрнаступу: головне з українсько-німецької зустрічі

Альона Тихоненко | Всі новини автора
прес-конференція

Сьогодні, 14 травня, президент України Володимир Зеленський приїхав до Німеччини, де зустрівся з президентом Штайнмайером та провів пресконференцію з канцлером країни Олафом Шольцом та представниками ЗМІ.

Про головне із зустрічі повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресконференцію]]>.

Під час зустрічі Зеленський висловив вдячність Німеччині за допомогу. Сьогодні вона презентувала найбільший пакет військової допомоги Україні на суму 2,7 млрд євро.

"Дякую Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення. Німецькі системи ППО, артилерія, танки та БМП рятують українські життя й наближають нас до перемоги", — написав Зеленський у соцмережах.

Також президент сказав, що зараз Німеччина посідає друге місце щодо військової допомоги після США. А Шольц додав, що Німеччина допомагатиме Україні, доки це буде необхідно.

На запитання про винищувачі, яких немає у новому пакеті допомоги, український президент сказав, що планує обговорити це питання під час другої частини зустрічі з канцлером й сподівається на успіх. Він розповів, що зараз вони працюють над створенням коаліції винищувачів і його візити до країн Європи спрямовані саме на це.

Крім того, Володимир Зеленський коротко відповів на запитання про готовність до контрнаступу. За його словами, ще декількох візитів до інших країн буде достатньо, щоб українські військові отримали усе необхідне для проведення наступальних дій. Також він додав, що Україна не атакує російські території, тому що не має потреби і зайвих ресурсів для цього:

"Ми не атакуємо російську територію. Ми в цьому не зацікавлені. Ми звільняємо нашу законну землю. У нас немає часу, сил і зайвої зброї. Ми зосередилися на підготовці контрнаступальних дій щодо деокупації згідно з міжнародним правом, законом та нашою конституцією, суто нашої української, усім світом визнаної, території. Ось і все", — заявив лідер України.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також: Щоб привезти для росіян погані новини я зараз у Гаазі, - Зеленський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк