14.05.2023, 22:32

Візит Зеленського до Парижу підтвердили в офісі президента Франції

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Франція

У неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський прибуде до Франції з офіційним візитом. Там український гарант має провести робочу вечерю зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Про це, з посиланням на ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

Зазначається, що Зеленський у неділю відвідає Париж, де в Єлисейському палаці відбудеться робоча вечеря з Еммануелем Макроном.

"Цей обмін думками дасть їм змогу продовжити й поглибити діалог довіри після зустрічі 8 лютого у Парижі та регулярних телефонних обмінів відтоді", - йдеться у заяві.

У заяві йдеться про те, що під час зустрічі Макрон підтвердить незмінну підтримку Франції та Європи у справі відновлення законних прав України та захисту її фундаментальних інтересів.

"Тому дискусія цього вечора буде зосереджена на підтримці, яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України. Два президенти також обговорять довгострокові перспективи повернення миру в Європу, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який підтримує Франція", - заявили в Єлисейському палаці.

Раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський під час візиту до Німеччини заявив, що для здійснення контрнаступальних дій необхідно здійснити ще кілька візитів. Ймовірно, в іноземні країни-партнери, які мають надати Україні необхідне озброєння та техніку.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також:

Найбільший пакет допомоги, напади на Росію та готовність до контрнаступу: головне з українсько-німецької зустрічі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк