26.05.2023, 18:17

Спецпосланник Китаю пропонує мирний план, який допоможе РФ зберегти контроль на ТОТ

китай

Протягом травня, представник уряду Китаю, здійснив поїздку до декількох європейських країн, де зустрівся з місцевими дипломатами, закликавши їх негайно вимагати перемир'я між Україною та РФ. 

Про це повідомили у ]]>Wall Street Journal]]>, передає Час Пік.

Під час візитів до європейських столиць Лі Хуей закликав колег вимагати негайного перемир’я, внаслідок якого Росія збереже контроль над тимчасово окупованими територіями України. Також, за його словами, Європа має діяти незалежно від США.

На думку європейських дипломатів, заяви Лі не були щирими. Водночас у Китаї хотіли перевірити рівень об’єднаності західних союзників України.

Під час дискусій колеги просили Лі Хуея про продовження тиску на РФ з боку КНР щодо невикористання ядерної зброї. Також звучали прохання, аби Китай не надавав РФ зброю та засудив російське повномасштабне вторгнення.

Китайському посланцю, зокрема, було запропоновано приєднатися до міжнародних зусиль щодо демілітаризації Запорізької АЕС.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У МЗС України висловилися щодо можливості мирних переговорів та назвали дві умови

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк