01.07.2023, 14:32

В Україну з офіційним візитом прибув прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес

премьер-министр Испании Педро Санчес

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес 1 липня прибув із офіційним візитом до України. Прем'єр Іспанії прибув до Києва у перший день головування країни в Раді ЄС.

У ході візиту глава іспанського уряду зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Час Пік.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес запевнив, що вся Європа солідарна з українським народом та підтримуватиме Україну доти, доки в Європі не запанує мир.

"Вже у Києві. Я хотів, щоби перша подія головування Іспанії у Раді ЄС була в Україні з Володимиром Зеленським. Я висловлю українському уряду та парламенту всю європейську солідарність. Ми продовжимо підтримувати український народ, доки у Європі не відновиться мир", – написав політик у своєму Twitter.

Глава уряду Іспанії виступив сьогодні у Верховній Раді України.

Він наголосив, що Україна може розраховувати на довгострокову підтримку з боку Іспанії і оголосив про виділення нового пакету допомоги у розмірі 55 млн євро. З них 51 млн надійде через Світовий банк для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні, решта піде на відновлення шкіл.

Прем'єр Іспанії також підтримав створення Ради Україна-НАТО.

"Ми наближаємося до саміту НАТО у Вільнюсі, який продовжить зобов'язання, взяті нами минулого року в Мадриді. Іспанія підтримує сприяння політичній участі України через створення Ради Україна-НАТО, куди вас уже запрошують як повноправного члена", - сказав Санчес.

Він наголосив, що ЄС продовжує підтримувати Україну, яка відстоює європейські цінності у війні з РФ.

"Європейський Союз був створений для запобігання новим війнам. Ми вирішили об’єднатися, бути "єдними в різноманітності", і це зробило нас сильнішими. Європа з вами, а ви єдині з Європою", - сказав Санчес.

Це вже другий візит до України та виступ Педро Санчеса в українському парламенті. Минулого разу він був у Києві 23 лютого поточного року.

"Важливо, що саме з сьогоднішнього дня Мадрид починає своє піврічне головування в ЄС. І саме з візиту в Україну воно розпочинається.

Це дуже потужний сигнал підтримки. Іспанія буде нас підтримувати допоки Україна не відновить суверенітет і не настане в нашій країні мир", - написав у Telegram член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: