25.08.2023, 19:21

В Україні запровадять електронний документообіг для проходження ВЛК: подробиці

ВЛК

Сьогодні український уряд ухвалив реформу про запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарських комісій (ВЛК).

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у ]]>Facebook,]]> передає Час Пік.

Зазначається, що Кабінет Міністрів наразі працює над модернізацією ВЛК. Щоб спростити процедуру проходження ВЛК для військовослужбовців, Уряд затвердив порядок електронного документообігу між військовослужбовцями та медичними закладами, військовими частинами та іншими суб'єктами.

"Такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі "кур'єра", а замість цього надає можливість швидко отримати документи, необхідні для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК", — йдеться у повідомленні.

Серед документів, які можна отримувати та надсилати в електронному форматі, зазначені наступні: іменні списки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в медичних закладах, постанови військово-лікарської комісії у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки ВЛК, довідки про обставини травми, виписки з медичної карти, рапорти військовослужбовців та витяги з наказів військової частини.

Маляр додала, що на виконання постанови Кабміну впроваджується відповідне технічне рішення. Ця реформа сприятиме покращенню роботи військово-лікарських комісій.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: В Україні запропонували законодавчо заборонити територіальні поступки РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк