05.02.2024, 11:11

Зеленський вніс до Ради законопроєкти щодо продовження загальної мобілізації та військового стану

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти щодо продовження в країні військового стану та загальної мобілізації.

Народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк ]]>повідомив]]>, що цього тижня відбудеться пленарне засідання Верховної Ради та відкриється 11-та сесія парламенту, де буде розглянута ціла низка важливих питань, передає Час Пік.

"Планується ряд важливих голосувань", - написав Железняк у Telegram.

Зокрема, нардепи розглянуть законопроєкт №10449 про мобілізацію, оновлений варіант якого Міністерство оборони України внесло до парламенту.

Також буде розглянуто питання щодо продовження в Україні військового стану та загальної мобілізації. Зеленський вже вніс відповідні законопроєкти до Ради. Про це йдеться у картках законопроєктів ]]>№10456]]> "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" та ]]>№10457]]> "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації".

Наразі військовий стан та мобілізація тривають до 14 лютого. Зеленський пропонує продовжити їх ще на 90 діб – тобто до 14 травня 2024 року.

"Для продовження треба схвалення Парламенту, де голосування заплановано вже на середину найближчого тижня.

Це буде вже десяте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни", - наголосив Железняк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк