06.02.2024, 11:16

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель прибув із візитом до Києва

Верховный представитель Европейского союза по иностранным делам и политике безопасности Жозеп Боррель

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель прибув із візитом до столиці України. Разом із ним до Києва приїхала делегація з Латвії.

Вранці 6 лютого до Києва з візитом прибув Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє Час Пік.

Цей вже четвертий візит Борреля до України під час повномасштабної війни. Про приїзд головного дипломата ЄС повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Він назвав Борреля "справжнім другом України".

Боррель прибув із метою обговорити актуальні питання безпеки та зобов'язань ЄС у контексті співпраці з Україною. Дипломат під час візиту має намір підтвердити довгострокову військову підтримку міжнародної спільноти.

В Україну Борель приїхав із Варшави, де зустрічався з головою польського МЗС Радославом Сікорським. Говорили, зокрема, про постачання військового обладнання та боєприпасів.

Жозеп Боррель провів консультації з представниками польського МЗС та Міноборони, щоб з'ясувати, якої допомоги зараз найбільше потребує Україна. Йшлося про військову допомогу, а також фінансову, необхідну для відновлення країни.

Крім Борреля до Києва прибув його спеціальний радник, дипломат Закі Лайді. Фото з київського вокзалу він розмістив на своїй сторінці у мережі Х (відомій раніше як Twitter). Також до столиці України прибула делегація з Латвії – мер Риги Уілніс Кірсіс та його заступниця Лінда Озола.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк