15.02.2024, 11:29

Угорщина заблокувала 13-й пакет санкцій ЄС проти РФ

Венгрия заблокировала 13-й пакет санкций ЕС против РФ

Угорщина заблокувала затвердження 13-го пакету санкцій ЄС проти РФ. Цього разу через незгоду із заходами спрямованими проти Китаю.

Угорщина заблокувала затвердження 13-го пакету санкцій ЄС проти РФ через наявність у списку китайських компаній. Як пише "]]>Financial Times]]>", про це повідомили неназвані офіційні особи, передає Час Пік.

Зазначається, що 14 лютого на засіданні послів ЄС Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала 13-й пакет санкцій. Він спрямований проти майже 200 людей та організацій з Росії, Китаю та інших країн, які, як вважається, допомагають Кремлю у військових діях.

Один із посадовців розповів Financial Times, що Угорщина не погодилась із новими санкціями через наявність у списку китайських компаній. Водночас інший урядовець розповів, що угорський посол "попросив трохи більше часу для аналізу змісту пропозицій".

Прихильники ухвалення нового пакету санкцій сподіваються досягти згоди до наступної середи, щоб встигнути затвердити його до 24 лютого. ЄС прагне затвердити 13-й пакет санкцій проти РФ до дворічної річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк