25.06.2024, 12:12

Переговори про вступ України до Євросоюзу офіційно стартували - Урсула фон дер Ляйн

Начались переговоры о вступлении Украины в ЕС

У Люксембурзі відбувається міжурядова конференція України та ЄС, де офіційно оголосили про початок переговорів щодо вступу до Європейського Союзу.

25 червня Європейський Союз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ. Про це повідомила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Час Пік.

Перша міжурядова конференція з Україною розпочнеться у Люксембурзі о 15:30, з Молдовою – о 18:00 за місцевим часом.

"Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороша новина для народів України, Молдови та всього Євросоюзу.

Майбутній шлях буде важким, але повним можливостей. Бажаю Вам успішного початку переговорів!", - написала Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на своїй сторінці у мережі Х (відомій раніше як Twitter).

Україна подала заявку на членство в ЄС після початку повномасштабного вторгнення РФ – 28 лютого 2022 року. У червні 2022 р. Європейська рада надала Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. У грудні 2023 р. Україна отримала "зелене світло" від Євросоюзу для офіційного початку переговорів.

Глава Європейської ради Шарль Мішель раніше припустив, що Україна може стати членом ЄС до 2030 року, якщо Молдова та Україна "виконають домашні завдання".

Читайте також: 

Як українцям оформити візу в Японію?

Ефективні методи вивчення польської мови на онлайн-уроках

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк