08.07.2024, 21:05

Радбез ООН збереться на засідання через атаку Росії на дитячу лікарню "Охматдит"

охматдит

У вівторок, 9 липня, Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання, присвячене обговоренню сьогоднішнього масованого ракетного удару Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Це було підтверджено у повідомленні пресслужби відомства, передає Час Пік.

Засідання відбудеться о 10:00 ранку за місцевим часом (17:00 за київським часом). Головною темою зустрічі стане ракетна атака, яка викликала глибоке обурення та засудження з боку міжнародної спільноти.

Голова Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй Денніс Френсіс рішуче засудив атаку на "Охматдит", наголошуючи на її неприпустимості. Він згадав свій недавній візит до України, де особисто бачив стійкість та мужність українського народу перед російською агресією.

"Цей безсовісний напад на цивільне населення, особливо на дітей, є грубим порушенням міжнародного права та принципів Статуту ООН. Усі цивільні особи мають бути захищені", - заявив Френсіс. Його слова відображають загальне обурення та шок, який викликала ця атака серед міжнародної спільноти.

Засідання Ради Безпеки ООН стане важливим моментом для обговорення подальших дій щодо цієї ситуації. Очікується, що на зустрічі будуть обговорюватися можливі заходи для забезпечення безпеки цивільного населення в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Напад на "Охматдит" викликав різке засудження з боку багатьох країн та міжнародних організацій. 

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня, внаслідок удару країни-терориста по Києву загинуло 22 людини, постраждало 72.

Читайте також: Виміри фактичного рівня споживання не будуть проводитися у липні, - "Укренерго"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк