09.07.2024, 07:57

Як ООН та західні ЗМІ відреагували на удар по дитячій лікарні "Охматдит"

охматдет

В ООН, напередодні надзвичайного засідання Ради безпеки через удар російської армії по лікарні "Охматдит", засудили дії РФ. Проте, схоже, представники організації та західні ЗМІ не усвідомлюють серйозності того, що сталося.

Сьогодні, 9 липня, відбудеться засідання Ради безпеки ООН після того, як днем ​​раніше РФ здійснила черговий масований ракетний удар по території України, передає Час Пік.

Постійний представник Великобританії при ООН Барбара Вудворд ]]>написала]]>, що "ми засудимо боягузливу атаку Росії" на лікарню в Києві. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав атаку на дитячу лікарню та на медичний центр в іншому районі Києва "особливо шокуючою".

У ]]>заяві]]> країн ЄС також йдеться про неприпустимість ударів по лікарнях, адже це порушує норми міжнародного права.

"Нападаючи на "Охматдит", символ української дитячої медицини та лікування дитячого раку, та нападаючи на дітей, які є найбільш вразливими, Росія ще раз демонструє свою жорстокість та свою повну нещирість щодо миру та мирних переговорів", - йдеться у заяві.

Водночас, ймовірно, західний світ не так непокоїть атака та її наслідки. Багато таблоїдів проігнорували новину.

"Російський ракетний удар помістився тільки в CNN та USA Today з фотографією, в Politico заголовком. Для інших це новина другого або третього екрану в кращому випадку", - ]]>зазначають]]> експерти, показуючи, що в цей час висвітлює Захід.

Читайте також: 27 загиблих та 82 поранених внаслідок ракетного удару по Києву: З-під завалів "Охматдиту" дістали тіла матері та двох її дітей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк