11.07.2024, 11:39

Угорський опозиційний політик Петер Мадяр прибув з візитом в Україну

Петер Мадяр прибыл с визитом в Украину

Угорський опозиційний політик, політичний опонент прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Петер Мадяр перебуває з візитом у Києві.

Лідер опозиційної партії "Тиса" та політичний опонент прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Петер Мадяр перебуває з візитом у Києві. Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

Насамперед він відвідав Стіну пам'яті полеглих біля Михайлівського собору та вшанував полеглих захисників України. Також політик планує зустрічі з угорською меншиною на Закарпатті.

Угорська опозиційна партія "Тиса" та її лідер Петер Мадяр засудили російський ракетний удар по Україні 8 липня. Політик анонсував візит в Україну відразу після удару РФ по "Охматдиту", він повідомив, що везе гуманітарну допомогу для постраждалих дітей.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на російський удар по "Охматдиту" лише через добу після обстрілу. Орбан прямо не засудив Росію й не висловив співчуття жертвам, водночас закликав світових лідерів "відмовитися від політики війни" та спонукати РФ та Україну до припинення вогню та мирних переговорів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: