12.07.2024, 10:25

Залужний приступив до виконання обов'язків посла України у Великій Британії

Залужный приступил к исполнению обязанностей посла Украины в Великобритании

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний офіційно розпочав виконання обов'язків Надзвичайного та Повноважного Посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії.

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний офіційно розпочав виконання обов'язків посла України у Великій Британії. Про це Залужний написав на своїй сторінці у соцмережах, повідомляє Час Пік.

За словами Залужного, він вже вручив копії вірчих грамот віцемаршалові дипломатичного корпусу, акредитованого при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу британського Міністерства закордонних справ Вікторії Басбі. 

"Перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом моєї діяльності і діяльності Посольства", - підкреслив Валерій Залужний.

Нагадаємо, 8 травня 2024 року Президент України Володимир Зеленський указом №]]>309]]> звільнив Залужного з військової служби за станом здоров'я.

"Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу", - йдеться в указі.

9 травня 2024 року Зеленський призначив Валерія Залужного Надзвичайним та Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії. Відповідний указ глави держави ]]>№316]]> опубліковано на сайті Офісу президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк