23.07.2024, 08:41

Залужний виступив з промовою у Лондоні: головні тези

Залужный выступил с речью в Лондоне

Надзвичайний та Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступив у Королівському об'єднаному інституті оборонних досліджень у Лондоні.

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступив на RUSI Land Warfare Conference 2024 у Лондоні як посол України. Текст виступу Залужний ]]>опублікував ]]>у Telegram, повідомляє Час Пік.

Як зазначив Залужний, під час заходу обговорювалися критичні питання безпеки, зокрема виклики, пов'язані з російською агресією, та необхідність бути готовими протистояти їм надалі.

"Війна – це наука. Наука зі своїми законами, які необхідно знати й вивчати. Історія військової справи та її нові правила зараз пишуться на території України.

Поділився нашим досвідом боротьби та наголосив на важливості підтримки України, зміцнення коаліції вільного світу у протистоянні дестабілізації, агресії та тиранії", - зазначив Залужний.

Основні тези виступу Залужного:

  • Загроза Третьої світової війни
  • Уроки повномасштабної війни в Україні
  • Про шлях України до перемоги
  • Про розвиток технологій

"Si vis pacem, para bellum" – слова, які приписують давньоримському історику Корнелію Непоту, на жаль, ідеально підходять демократичному суспільству й сьогодні, в ХХІ столітті. Хочеш миру – готуйся до війни.

Так, це абсолютно правильне твердження. Це підтверджую і я, якому довелося бути в ролі головнокомандувача Збройних сил України, і увесь український народ, який справді добре й болісно це засвоїв...

Вільні та демократичні нації та їхні уряди мають прокинутися й задуматися: як захистити своїх громадян та їхні країни.

Ми готові поділитися усіма своїми знаннями, досвідом та думками з тими, хто не полишив Україну у важкі часи і хто шукає миру та спокою для своїх народів.

Отже, чого ж нас, українців навчила ця війна, а особливо її повномасштабна складова, яка вихором увірвалася в наше життя 24 лютого 2022 року?

Насамперед воєн необхідно уникати! Але якщо війна все ж таки прийде, необхідно бути до неї готовим...

Готовність до війни буде визначатися не лише готовністю армії до відбиття агресії, а й готовністю суспільства до протистояння ворогу...

Використання війни у власних цілях або намагання впливати на її хід задля власних інтересів є злочином, наслідком якого є величезні жертви...

Вже сьогодні ми маємо повномасштабну й кровопролитну війну, яка привела нас вже до нового виклику – фізичного виживання...

Життями звичайних українців ми вибороли собі шанс. Шанс не просто продовжити споконвічну боротьбу, а шанс перемогти. Він дорого нам коштував – багато життів найкращих синів і дочок.

Але це був лише початок...", - з виступу Залужного.

Повний текст виступу Залужний ]]>опублікував ]]>у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк