27.07.2024, 07:30

Євросоюз передав Україні перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених активів РФ

Евросоюз, Украина

Євросоюз передав Україні перший транш у 1,5 млрд євро з доходів від заморожених російських активів. Ці кошти підуть на оборону та відновлення України.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила про виділення Україні 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів, повідомляє Час Пік.

"Немає кращого символу й кращого використання грошей Кремля, ніж зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя", - написала Урсула фонд дер Ляєн на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter).

В окремій ]]>заяві ]]>прес-служба Єврокомісії уточнила, що гроші будуть надіслані через Європейський фонд миру та фонд підтримки військового потенціалу України, а також на відновлення країни.

Рада ЄС схвалила рішення про передачу Україні доходів від заморожених активів російського Центробанку у травні 2024 року. Голова МЗС Чехії Ян Липавський заявив, що у 2024 році Україна може отримати близько трьох мільярдів євро, причому 90 відсотків цих коштів піде на військову підтримку Києва.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: