03.09.2021, 15:34

Переваги та недоліки компанії Центр Біржових Технологій

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Центр Біржових Технологій – відома компанія, яка спеціалізується на навчанні та консалтингу форекс-трейдерів. За час її існування туди звернулося біля 25 тисяч людей і абсолютна їх більшість задоволена співпрацею з фірмою, про що свідчать їхні позитивні відгуки.

Співпраця з компанією Центр Біржових Технологій: відгуки трейдерів

Автор першого відгуку, Володимир Кудашов, зазначає, що проходив індивідуальний курс навчання, що дозволило йому піднятися по кар’єрній драбині. Йому сподобався зручний графік, персональний підхід та наявність особистого тренера.

Володимир пише про можливість дистанційного навчання через інтернет. Це дуже зручно, оскільки дозволяє економити час, вчитися в комфортному місці та не наражати себе на небезпеку в період загострення пандемії коронавірусу. Чоловік не шкодує потраченого часу та рахує, що провів його з користю.

Антон Павлов теж залишив позитивний відгук. Він закінчив навчання понад півроку назад і вже успішно торгує на фінринках. Лекторів чоловік називає справжніми професіоналами своєї справи та каже, що вони здатні донести складну інформацію простою мовою.

Читаючи коментарі бувших студентів, формується враження, що все у компанії гладко і мінуси в неї відсутні. Але чи справді все так добре, як здається на перший погляд?

Чи є недоліки у компанії Центр Біржових Технологій

Безумовно, мінуси є у всіх і всюди, ЦБТ - не виключення. Наприклад, компанія надає послуги по всій території України, а її офіси знаходяться лише в 4 обласних центрах: Києві, Львові, Одесі та Чернівцях. А як же бути жителям Дніпра, Харкова, Рівного, Чернігова чи Кропивницького?

Звісно, було би добре, якби компанія мала представництва в усіх областях, але назвати відсутність офісів в інших регіонах країни вагомим мінусом теж не можна, адже в 2018 році компанія відкрила сервіс дистанційного обслуговування ЦБТ-онлайн. Він дає можливість будь-кому віддалено пройти фінансове навчання чи отримати консультацію з інвестиційних питань. Потрібно мати комп’ютер чи смартфон з виходом в мережу.

Крім офісу дистанційного обслуговування, фірма пропонує і другі інтернет-сервіси. Серед них бізнес-підписки. Вони дозволяють отримувати корисну інформацію, яку компанія надсилає у вигляді електронних листів на e-mail клієнта. Щоб користуватися бізнес-розсилками, достатньо заповнити просту форму на сайті cbt.center та натиснути на кнопку «Підписатись».

Всього Центр Біржових Технологій розробив 5 бізнес-підписок:

  1. Щодо новин фінансового світу.

  2. Відносно активів, на яких сьогодні можна заробити.

  3. Аналітичні огляди.

  4. Актуальні навчальні матеріали.

  5. Поради для приватних підприємців.

Відвідувач сайту може підписатися на одну, декілька чи всі розсилки, в залежності від власних потреб.

Деякі люди відносять до недоліків компанії й те, що вона не надає доступ на фінансовий ринок, але лише навчає трейдингу, а клієнт мусить потім шукати брокера, через якого торгуватиме.

Віднесення відсутності посередницьких послуг в ЦБТ до недоліків – спірний момент. Це скорше така особливість, яка має свої бонуси.

Якщо людина навчається в організації, котра надає брокерські послуги, навчання навряд чи буде якісним. Діло в тому, що рідко який брокер дає можливість працювати з усіма існуючими торговими інструментами. Як правило, хтось більше спеціалізується на ринку металів чи сировини, інший – на акціях корпорацій, ф’ючерсах чи облігаціях.

Відповідно, якщо брокерська фірма працює з певним видом активів, вона нав’язуватиме його своїм клієнтами, а інші замовчуватиме. Це пов’язано з тим, що якщо людина дізнається, що на інших активах теж заробляють і навіть отримують більший дохід, вона може піти до брокера, який містить їх у власному арсеналі інструментів.

Те саме можна сказати й про торгові сервіси, наприклад автоматичний трейдинг. Це різновид трейдингу, який дозволяє біржовому гравцю не працювати самостійно, а довірити здійснення операцій на власному рахунку іншим трейдерам чи спеціальним програмам, які будуть укладати угоди без його участі.

Ті брокери, в арсеналі яких відсутній даний інструмент, розповідатимуть, що не працюють з ним, оскільки така торгівля пов’язана з цілим переліком ризиків. Насправді це непоганий спосіб підзаробити для зайнятих осіб, які не мають часу працювати на біржі самостійно. Автоторгівля виявиться корисною і для людей, у яких відсутній досвід роботи на ринку, тому ще це дасть їм можливість отримувати профіт з першого дня роботи без ризику втратити гроші через невдалу фінансову операцію.

Центр Біржових Технологій є незалежною консалтинговою компанією, в задачі якої входить навчити людей якісно працювати на біржі та отримувати стабільний прибуток. Тому тут людині розповідатимуть про всі права, переваги трейдингу, а також різні можливості тут заробити. По завершенні курсів людина зможе підібрати хорошого брокера, який буде на вигідних умовах надавати саме ті послуги, які їй потрібні.

Які переваги є в компанії Центр Біржових Технологій

Серед переваг в першу чергу слід виділити можливість за короткий проміжок часу опанувати нову професію. Причому зробити це можна з нуля за допомогою десятиденного освітнього курсу CBT Belastium. Випускники курсу отримують готову модель, за допомогою якої можна побудувати бізнес – почати займатися торгівлею на фінринках і заробляти з першого дня підприємницької діяльності.

Для прикладу, щоб одержати диплом фінансиста в університеті, необхідно провчитися п’ять років. Тим не менш отриманих знань буде недостатньо, щоб працювати на біржі. Прийдеться ходити на додаткові курси, тратити на це час та гроші.

Навчаючись в ЦБТ ви не будете знати про економіку стільки, скільки випускник економічного вишу. Але вам це і не треба, якщо ви плануєте заробляти на трейдингу та інвестиціях. Вистачить зрозуміти принципи функціонування фінринку, дізнатися про різноманіття активів, методів аналізу та стратегій, здобути навички роботи з трейдинговою платформою і ви зможете відкрити власний бізнес.

Відгуки в інтернеті доводять, що з сертифікатом компанії Центр Біржових Технологій можна влаштуватися на роботу в фінансову фірму.

Таким чином, CBT Belastium дає змогу отримати необхідний освітній рівень для оволодіння новою професією за десять днів. Якщо випускники бажатимуть підвищити рівень освіти, вони в подальшому зможуть безкоштовно відвідувати майстер-класи, профі-курси та маркет-дискашни, які регулярно організовує компанія.

На відміну від навчання в більшості фірм, CBT Belastium переважно складається з практичних занять. Це дозволяє майбутньому фінансисту отримати досвід роботи з терміналом в результаті чого він не розгубиться при подальшій самостійній торгівлі.

Центр Біржових Технологій є постачальником аналітичних даних. В компанії є власна команда аналітиків, які досліджують ринок за допомогою методів технічного та фундаментального аналізу.

Під час аналізу використовуються не тільки людські знання та досвід, але й сучасні інформаційні технології. Вони являють собою дорогі програми теханалізу, які з високою точністю прогнозують напрямок тренду. Пересічному трейдеру купувати подібну програму нерентабельно, на відміну від консалтингову центру, який виступає в ролі постачальника аналітики.

Крім того, відомо, що ЦБТ має доступ до інсайдерської інформації. Компанія отримує інформацію з першоджерел, що дозволяє її спеціалістам з великою вірогідністю визначати, як зміниться вартість торгових інструментів в майбутньому. Цим не може похвалитися не тільки більшість консалтингових компаній, але й відомих брокерських фірм.

Висновки

Проведений нами огляд компанії показав, що позитивні відгуки клієнтів про її діяльність справедливі. Фірма дійсно постачає якісні послуги та інформаційні продукти, які дозволяють результативно працювати на фінансових ринках.

Звісно, в неї є незначні недоліки. Наприклад, відсутність представництв в деяких регіонах України. Але Центр Біржових Технологій пропонує клієнтам альтернативу: можливість скористатися офісом віддаленого обслуговування. Також не треба забувати, що компанія активно розвивається і, ймовірно, її представництва в скорому майбутньому з’являться й в інших великих містах країни.

В цілому ЦБТ має хорошу репутацію та кілька суттєвих переваг над конкурентами, тому ми впевнено можемо рекомендувати цю компанію до співпраці.

Рубрика - Правозащитник: