18.10.2022, 09:40

Які особливості купівлі комерційної нерухомості

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Купити нерухомість задля майбутнього прибутку - мета багатьох людей. Однак, щоб перестрахуватися перед придбанням комерційної нерухомості, а також врахувати всі особливості даного процесу, нерідко доводиться звертатися за професійною юридичною консультацією.

Що таке комерційна нерухомість?

Для початку варто розібратися, що таке комерційна нерухомість. До комерційної нерухомості можна віднести будь-які будівлі, приміщення та земельні ділянки, які власник використовує для ведення підприємницької діяльності.

Зазвичай такі об'єкти обладнуються під офіси, магазини, точки громадського харчування чи готельні комплекси. Власники комерційної нерухомості використовують її самостійно або здають в оренду іншим людям. 

Комерційною нерухомістю можна назвати як газетні кіоски так і величезні промислові об'єкти - незалежно від розмірів.

Володіти комерційною нерухомістю можуть як фізичні, так і юридичні особи.

Особливості в процесі придбання комерційної нерухомості

Зазвичай такі приміщення купують через агентства нерухомості. Компаніям, що займаються продажем такої нерухомості довіряють більше, адже це зменшує ризик можливого шахрайства та економить час. Щоправда іноді послуги фірми можуть коштувати недешево.

Перед купівлею комерційної нерухомості варто переконатися, що таке приміщення в принципі може бути відчужене. Також варто перевірити, чи немає на ньому можливих заборгованостей та обмежень. Перевірити такі дані можна звернувшись за допомогою до юрист по нерухомості, який з точністю проведе перевірку всіх необхідних документів і даних, що стосуються нерухомості та її власника.

Також дуже важливим є те, якого нотаріуса ви оберете для оформлення майбутньої угоди. Часто люди в першу чергу керуються ціною на послуги такого спеціаліста, але важливо розуміти, що рівень фахівця в такій угоді може зіграти ключову роль.

Окрім нотаріуса, необхідно також вибрати професійного оцінщика, який проведе точну оцінку приміщення та складе якісний звіт по ньому.

Спеціалістами компанії "Бачинський та партнери" вже було оформлено багато успішних угод, що стосувалися продажу комерційної нерухомості. Більше інформації можна дізнатися на сайті: legalaid.ua

 

Рубрика - Правозащитник: