09.03.2023, 20:55

Як вибрати рукав для зернових повітродувок?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Для зернових повітродувок рекомендується, перш за все, гнучкий і пружний шланг, який дозволяє вільно працювати. Крім того, відсмоктувальний шланг має бути високостійким до стирання. Додатковою перевагою є армування поверхні дротяною спіраллю. Мало того, прозорі стінки каналу дозволяють контролювати транспортований матеріал, а гладка внутрішня частина забезпечує плавний потік. Рукав для зерна, що відповідає вищевказаним вимогам, доступний в магазині УкрFLEX в 2-х варіантах:

  1. ПВХ шланг для повітродувки зерна.
  2. PUR шланг для повітродувки.

Усі пропоновані ними армовані шланги для повітродувок зерна відрізняються високою стійкістю до стирання та пошкодження зерном, що транспортується. Крім того, відсмоктувальний шланг для сільськогосподарської техніки легкий і стійкий до згинання, завдяки чому забезпечує швидкий і зручний монтаж, а також безаварійну і просту експлуатацію. Він ідеально підходить не тільки для транспортування зерна, а й як шланг для подрібнювача та перекачування твердих речовин.  

Який стійкий до стирання шланг PUR або ПВХ?

І ПВХ шланги для зерна, і ПУР шланги забезпечують гнучкість, і водночас міцність і стійкість до розтріскування на однаковому рівні. Проте більшість користувачів настійно рекомендують шланги для повітродувок з високоякісної поліуретанової суміші. Цей вид матеріалу забезпечує найвищу стійкість до стирання, завдяки чому служить довго. Крім того, це гарантує гнучкість шланга навіть при низьких температурах. Відсмоктувальні шланги PUR підходять не тільки для транспортування зерна, але також: стружки, тирси, дробу, гранул та інших абразивних частинок. Завдяки цьому їх можна використовувати в господарстві в залежності від потреб. Перевагою ПВХ рукавів є їх ціна та доступність. Вони ідеально підходять як тимчасове рішення чи у випадках, коли система використовується не дуже активно.

Як будується шланг PUR

Конструкція поліуретанових відсмоктувальних шлангів заснована на спіралі зі сталевого дроту, яка вбудована в стінку шланга. Крім того, цей дріт покритий міддю, щоб мати можливість відводити електричні заряди. Щоб це сталося, провід має бути заземлений з обох сторін. Це не складно, достатньо відірвати трохи матеріалу, що обплітає дріт, таким чином, щоб стирчав шматок дроту. Крім того, слід зазначити, що більшість шлангів у цьому сегменті мають стійку антистатичну стінку.

Рубрика - Правозащитник: