28.03.2022, 18:04

Топ-4 безкоштовних месенджерів для обміну секретними повідомленнями

Олег Білоусов | Всі новини автора
безпечні месенджери

Як не сумно, але персональні дані більше є не вашою приватною власністю. Поряд зі змінами в політиці конфіденційності та використанні даних, додатки у вашому смартфоні мають доступ до ваших особистих даних, на основі яких вони таргетують рекламу та інші послуги для заробітку. Тому у багатьох з нас немає проблем із заробітком через додатки, але використовувати для цього персональні дані користувачів – погана практика. Особиста інформація повинна бути особистою, і з новим почуттям конфіденційності користувачі шукають більш безпечні програми для обміну повідомленнями.

Отже, який месенджер найбезпечніший для Android або iOS, – спробуємо розібратися.

Signal

Завдяки безглуздим змінам, внесеним WhatsApp в свою політику конфіденційності, яка вимагає доступу до особистих даних користувачів, популярність програми для обміну повідомленнями Signal зросла. Ця програма, запропонована Ілоном Маском, забезпечує захист E2E для користувачів і доступна безкоштовно. Додаток має відкритий вихідний код, що дозволяє досвідченим розробникам легко перевіряти його безпеку та інші проблеми і повідомляти про них, якщо вони виявлять щось небезпечне.

Деякі з інших функцій – це зашифровані голосові дзвінки, групові чати, потокове передавання мультимедіа та функція архівування. Існує також функція самознищення повідомлень, термін дії яких закінчується автоматично через певний період часу. Єдині дані, які Signal запитує у своїх користувачів, це їх номер телефону, і все. Він доступний для Android, iOS, iPad, Windows, macOS і Linux.

Wickr Me

Надійна і безпечна платформа Wickr Me також хорошим додатком для обміну особистими повідомленнями. Захищає всі призначені для користувача чати за допомогою розширеного наскрізного шифрування. Даний месенджер доступний для всіх платформ, включаючи Windows, macOS, Android, iOS, Linux і Chromebook. Додаток включає в себе самознищувані повідомлення, фотографії, відео та голосові повідомлення іншим користувачам платформи.

Варто відзначити, що функція Shredder, що перезаписує всі ваші чати і медіафайли, якими ви ділитися з іншими користувачами Wickr Me. Ви також можете встановити певний час для видалення всіх ваших чатів. Добре, що при реєстрації не потрібен номер телефону або адресу електронної пошти. Навіть адресна книга користувача залишається конфіденційною і не збирає ніяких метаданих, пов'язаних з вашим спілкуванням.

iMessage

Якщо у вас Apple iPhone, то iMessage – найкращий спосіб захистити ваші особисті дані. Додаток розроблений Apple Inc., тому ви можете очікувати більш глибокої інтеграції з iPhone, а безпека буде на недосяжній висоті. Ви можете надсилати текст, документи, відео, фотографії, контактну інформацію та групові повідомлення через Інтернет, абсолютно не турбуючись про конфіденційність.

Оскільки iMessage можна використовувати тільки між iPhone, це зменшує проблему вразливостей безпеки, таких як Android. Інші функції iMessage включають в себе повне шифрування, самознищення повідомлень, зашифровані повідомлення, які залишаються на серверах Apple лише протягом 7 днів і т.д. В цілому, попередньо цей додаток вже встановлений на пристрій, тож користувачі iPhone повинні спробувати його в дії.

Telegram

Що ж, Telegram часто вважають найкращою платформою для обміну повідомленнями. Він відомий своєю анонімністю і ніколи не надає третім особам доступ до даних своїх користувачів. Насправді в Telegram кілька функцій, яких поки немає в інших додатках для обміну повідомленнями.

Існує секретна функція, яка при включенні автоматично знищує всі повідомлення чату на всіх задіяних пристроях. Ви також можете встановити певний період часу для самознищення повідомлень. Також можна поділитися кількома файлами в різних форматах в своїх чатах. E2E та інші функції безпеки роблять його надійним додатком для розміщення онлайн-спільнот та координації командної роботи. Він збирає лише дані користувача, такі як ім'я, номер телефону, контакти та ідентифікатор користувача.

Рубрика - Правозащитник: