28.12.2020, 15:40

Чому варто купувати нову квартиру: 5 важливих причин

Віктор Білий | Всі новини автора
новая квартира

Коли виникає думка про покупку власної квартири, в свідомості майбутнього господаря постає ряд питань. Його цікавить розташування нової квартири, кількість кімнат, ціна квадратного метра і, звичайно ж, головне питання: краще купувати нову квартиру на первинному або вторинному ринку? На думку експертів, останнім часом покупці все частіше вибирають перший варіант.

Це буде тільки ваше

Для багатьох це найбільший плюс, коли приймається рішення про покупку нової квартири на первинному ринку. Адже можна створити своє житло та його історію з самого початку. Бути першим власником власності – це свого роду престиж.

Певна формально-правова ситуація

Покупець нової квартири від забудовника може бути впевнений в формальному та правовому статусі квартири. Немає ризику прихованої іпотечної навантаження від зовсім іншого власника. Ви також не купите квартиру з таємно прописаним «безквитковим пасажиром».

Читайте також: 3 переваги, чому варто купувати нову квартиру

Свобода планування

Квартиру в ідеалі забудовника можна спланувати та облаштувати на свій розсуд. При покупці на вторинному ринку часто буває необхідно спочатку провести капітальний ремонт приміщення, який часто вимагає набагато більш високих витрат, ніж передбачалося спочатку. Однак, якщо покупець досі не знає, як організувати роботу в квартирі, він завжди може скористатися пакетами облаштуванні «під ключ». Потім визначається бюджет, загальні переваги, а всю «чорну роботу» роблять професіонали.

Сучасність

Нова квартира – це зазвичай найновіші архітектурні тенденції та сучасні будівельні технології. Навіть якщо будинок і сама квартира простих форм, майбутній власник може бути впевнений, що забудовник доклав максимум зусиль, щоб нова інвестиція була максимально функціональною та доступною. Велику увагу забудовники приділяють також зручності та комфорту майбутніх мешканців. Більш того, це гарантія того, що не тільки квартира буде якісною, але й інфраструктура. У старих багатоквартирних будинках, навіть якщо квартира пристойна, часто відлякує занедбаний та не дуже чистий під'їзд. Ліфти, підземні автостоянки і доглянуті зони відпочинку стають все більш поширеними стандартами в нових будівлях, а в старих будинках це зазвичай складно.

Більше вибору

Первинний ринок нерухомості набагато багатше вторинного. Нову квартиру тепер можна купити в багатьох великих містах України, а завдяки новим інвестиціям в певних місцях також з'явився великий вибір приміщень. На вторинному ринку зазвичай є одна конкретна квартира на вибір в даному місці і, відповідно, область пошуку відповідного житла значно звужується.

Рубрика - Правозащитник: