01.09.2021, 20:54

Проходження реєстрації при посадці на літак: основні правила

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Найбільші труднощі у пасажирів, які збираються відправитися в подорож літаком, викликає проходження реєстрації при посадці. І велика частина проблем пов'язана з незнанням тонкощів підготовки до цієї процедури.

Для того, щоб мінімізувати витрати часу при реєстрації, дотримуйтесь кількох простих порад від фахівців.

Особливості реєстрації при посадці на літак

Головна особливість процедури реєстрації полягає в тому, що пасажири, які запізнилися на неї категорично не допускаються до посадки. Саме тому важливо з'явитися в аеропорт завчасно, вчасно знайти потрібні стійки реєстрації та бути готовими з'явитися до них, як тільки про це буде оголошено. Ні в якому разі не запізнюйтесь, якщо ви хочете почати свою відпустку вчасно (рейси ніколи не затримують заради таких пасажирів)!

При цьому авіакомпанії розробили цілий ряд правил, покликаних виключити будь-які проблеми та непорозуміння при реєстрації. Так, пасажирам необхідно дотримати досить значний список вимог:

  • відразу проходити в необхідний сектор після здачі багажу;
  • з'явитися до виходу для посадки, як тільки про це буде оголошено;
  • пройти реєстрацію строго до закінчення часу посадки, зазначеного в талоні;
  • стежити за інформацією на моніторах максимально уважно.

Важливо відзначити: в більшості аеропортів України інформування пасажирів про старт реєстрації й посадки не ведеться по гучному зв'язку. Для цих цілей призначені спеціальні монітори, на які й виводяться такі дані, як час посадки, номер виходу, час закінчення реєстрації й т.д.

Особливі умови обслуговування і реєстрація онлайн

В середньому реєстрація на посадку починається за 2 - 2,5 години до вильоту, а закінчується за 30 - 40 хвилин до цього часу. Тобто, у вас є в середньому 1,3 години на проходження цієї процедури, а тому важливо встигнути до її початку: так ви зможете опинитися на початку черги й гарантовано не встигнете. Однак ці проблеми стосуються тільки пасажирів в сегменті «економ». Ті, хто літає класами «преміум» і «бізнес», пропонується обслуговування позачергово на спеціально відведених стійках.

Також у багатьох аеропортах (наприклад, в Києві) передбачено проходження реєстрації онлайн - на спеціальному сервісі в Інтернеті. Така реєстрація починається трохи менше ніж за добу до вильоту, і які пройшли її людям на мобільні пристрої висилаються електронні версії посадкових талонів. Роздрукувати їх можна прямо в аеропорту, заощадивши чимало часу!

Рубрика - Правозащитник: