29.10.2021, 18:44

Курси фотографії: на що звернути увагу

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Фотографія – це мистецтво, і для успішної реалізації необхідний талант. Але, як і в художні школи йдуть чимало людей з бажанням навчитися малювати, так і в фотошколи багато учнів йдуть з аналогічною метою – навчитися користуватися фотокамерою. В цілому кола або курси фотографії мають надавати людині достатній об’єм знань та навичок. Наприклад, досвідчені викладачі школа фотографії INLIGHT  допоможуть структурувати наявні знання і отримати нові, навчать нестандартним підходам до реалізації завдань та розбиратися в технічній складовій професії. Вся корисна інформація на сайті https://school.inlight.com.ua/basic-course-inlight-photoschool/.

 

Де краще навчатися

Відповідь на це питання залежатиме від мети. Слід обирати фото школу або курси під свої потреби, але з початку їх необхідно чітко сформулювати. Наприклад:

  • навчатися на курсах для новачків і через місяць-два вже самостійно робити красиві фото;
  • пройти курси комерційної фотографії, її просуванню  та розпочати свій бізнес;
  • відвідувати курси фотографії, що спеціалізуються на весільних зйомках, і з часом мати комерційні закази;
  • пройти курси родинної та дитячої фотографії, і через короткий термін займатися зйомками родинних свят або знімати красиві фото своєї родини під час відпочинку чи подорожі.

Важливо, аби мета була конкретною, вимірюваною та здійсненною. Звичайно, можна скористуватися послугами професійних фотографів та зробити фотосесію значної родинної події. Наприклад, фотостудія в Києві надає можливість зробити унікальні, професійні та неперевершені фото. Але, тим, хто бажає зробити це самостійно або розпочати свій бізнес, варто навчатися у професіоналів.

Які фото курси краще обрати, вже стає зрозумілим з їх назви. Наприклад:

  • фото школа для будь-якого рівня;
  • школа комерційної фотографії;
  • школа сучасної фотографії;
  • дитячі курси фотографії;
  • курси фотографії для початківців;
  • курси професійної фотографії тощо.

Корисні поради щодо вибору

Якщо є намір серйозно займатися фотографією і, можливо, навіть заробляти на цьому, то краще вибрати школу з гарною репутацією і великою кількістю курсів для подальшого розвитку. Якщо є бажання навчитися знімати для себе, то варто розглянути варіант курсів по основам фотографії для новачків. Для тих, хто звик отримувати інформацію з Інтернету, то, можливо відеороликів на ютубі буде достатньо.

Зараз майже кожний фотограф, що пройшов курси навчання, вже готовий поділитися своїми знаннями і навчати інших фотографувати. Навіть стало модним влаштовувати всілякі марафони, майстер-класи та онлайн-курси. Головне при цьому, не викинути гроші на вітер. Для цього варто добре вивчити творчість фотографа, ознайомитись з його портфоліо та зрозуміти чи надихають його роботи на певні дії.

Нюанси вибору фотошколи

Перш за все слід оцінити якість навчання, ознайомитися з програмою курсу, визначити рівень викладача, як професійний, так і педагогічний. Це важливо, аби надалі не було розчарування та втрати часу. Є сенс:

  • домовитися про пробне заняття. У випадку, якщо відмовлено в цьому, варто замислитися у правильності вибору;
  • звернути увагу на процес навчання, адже він є кропіткою роботою, а не пусте проведення часу;
  • ознайомитися зі структурою програми, кількістю годин та графіком занять. Курс навчання повинен бути не дуже довгим, оптимальним варіантом є програма з 10-15 годин, а надалі – поглиблений курс навчання. Добре, якщо після закінчення курсу передбачені спецкурси по різних темах та напрямках, що можна обрати самостійно.

Не слід розглядати курси для навчання, які нав’язливо обіцяють, що їх учень одразу стає майстром фотосправи. Краще віддати перевагу перевіреним професіоналам з досвідом.

 

Рубрика - Правозащитник: