29.06.2020, 11:57

Жителів Донбасу закликають не перетинати лінію розмежування

Донбасс, КПВВ

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликає утриматися від спроб перетнути лінію розмежування.

На сайті відомства розміщена інформація із закликом утриматися від спроб перетину лінії розмежування в Донецькій області. Це пов'язано із закриттям пунктів пропуску в ОРДО, повідомляє Час Пік.

Українські прикордонники попереджають громадян, які їдуть в бік тимчасово окупованої території, про можливе блокування підконтрольними РФ збройними формуваннями в'їзду на контрольовану ними територію.

У зв'язку з цим громадян просять утриматися від спроб перетину лінії розмежування в Донецькій області. Особливо це стосується людей похилого віку, дітей і осіб, що мають захворювання.

"Ми будемо максимально оперативно інформувати вас про подальший розвиток подій, проте закликаємо діяти максимально зважено і відповідально і не ризикувати своїм здоров'ям і здоров'я своїх близьких", - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що всі пропускні пункти вздовж лінії зіткнення в Донецькій області продовжують працювати в звичайному режимі:

- КПВВ "Мар'їнка" - щодня з 11:00 до 14:00;

- КПВВ "Новотроїцьке" - з 7:00 до 18:00. І ще протягом двох годин (до 20:00) українські прикордонники на цьому КПВВ готові приймати тих, хто їде з боку окупованої території.

Нагадаємо, в разі повернення на підконтрольну Україні територію громадяни в обов'язковому порядку повинні встановити додаток "Дій вдома" і дотримуватися режиму самоізоляції. Ті ж, хто не має можливості встановити програму, за їх згодою будуть спрямовані у спеціально визначене місце обсервації.

Читайте також:

Коронавірус на Луганщині: оперативна інформація по COVID-19

Луганська і Донецька області не готові до ослаблення карантину - МОЗ

Обвал на шахті "Привольнянська": загинув шахтар, один гірник - у лікарні Лисичанська